Toimintamme on päättynyt siirryttyämme eläkepäivien viettoon.
Kiitämme asiakkaitamme ja kaikkia yhteistyökumppaneita vuosien hyvästä yhteistyöstä. Terveisin, Sirkka ja Alpo Hirvelä |
![]() Hirvelän uunitalkkunaa on valmistettu omalla tilalla oman pellon kaurasta jo vuodesta 1966. Talkkunan ja kaurakuitusen valmistukseen käytetään tutkitusti puhdasta kauraa (gluteeniton kaura). Näin ollen kaikki tuotteemme ovat puhdaskaura-tuotteita ja sopivat keliakia-ruokavalioon. Näiltä sivuilta löydät useita leivonta- ja jälkiruokaohjeita joissa on käytetty Sivuilta saat tietoa myös talkkunan valmistuksesta. Maukkaita hetkiä talkkunatuotteiden ystäville! |
Jämsän Hopsun kylässä Murron-talossa Irja ja Pekka Hirvelä harjoittivat perinteistä maataloutta. Karjanhoito ja viljanviljely 18 ha peltopinta-alalla olivat pääelinkeinona. Vähitellen alkoi Pekka-isännän päässä kyteä ajatus valmistaa tai tuottaa tilalla jotain muutakin myytävää tuotetta, esim.leipää. Kokeilujen ja kysynnän tuloksena liitännäis elinkeinoksi muodostui viljan jatkojalostus talkkunaksi. Aluksi talkkunaa valmistettiin ”yli oman tarpeen” esim. naapureille. Vuonna 1966 myynti ulottui lähi- kylien kauppoihin ja vähitellen Keski-Suomen alueelle. Tänä päivänä Hirvelän Uunitalkkunat kuuluvat keskusliikkeiden valikoimiin ja ovat valtakunnallisia. Sukupolven vaihdoksen jälkeen 1988 vastuun otti seuraava sukupolvi. Sirkka ja Alpo Hirvelä jatkavat tilan pitoa ja talkkunan valmistusta joka on nykypäivän EU-Suomessa muodostunut pääelinkeinoksi. Tilalle on investoitu työtä nopeuttamaan automatisoitu pakkauskone. Talkkunat valmistetaan oman pellon kaurasta jyvät keitetään vesihöyryssä jonka jälkeen ne paistetaan uunin arinalla. |